Textilhulladék újrahasznosítása:

Fő tevékenységünk a textiliparban keletkező maradékok, hulladékok feldolgozása, újrahasznosítása, tépése. Üzemünket 1973-ban a Temaforg Vállalat mohácsi gyára már kimondottan erre a célra létesítette. A textilhulladék feldolgozása azóta is töretlenül folyik, de az üzemből 1990-ben önálló társaság lett TESA Kft. néven. A jelenlegi tulajdonosi szerkezet 1996-ban alakult ki, amikor megvásárlásra került az ÁPV Rt. és a SAPT Ag. tulajdonában lévő 50-50%.
 

Textilhulladék felvásárlása:

Újrahasznosítás céljából átvesszük a szálgyártás, fonás, cérnázás, szabászat, nemszőtt textília gyártás-és egyéb ipari tevékenységek során keletkező textilhulladékokat, illetve a használt ruha válogató üzemekben keletkező kötött, hurkolt pulóvereket.
 

Textilhulladékok feldolgozása:

Vágó és tépőgépeinkkel a tovább feldolgozás szempontjaiból támasztott igényeknek megfelelő (bontottság, szálhossz, …) ipari vattákat tudunk előállítani, melyek elsősorban nemszőtt textília gyártásához, paplan, párna, sporteszközök (pl.boxzsák) tömőanyagaként, továbbá fonal és vatta gyártásához kerülnek felhasználásra.
A teljesség igénye nélkül az alábbi szintetikus és természetes szálakat állítjuk elő:
- polipropilén /PP/
- polyester /PES/
- polyamid /PA/
- polyacrylnitril /PAN/
- viszkóz
- pamut
- gyapjú
- len
- kender
Késztermékeink 200-250 kilogrammos bálákban kerülnek kiszerelésre.
Éves kapacitásunk 2500 tonna.
 

Textilhulladék bértépése:

Vágó és tépőgépeinkkel bérmunkát is vállalunk, természetesen nem csak a fent említett hulladék típusokból, hanem bármely más textilhulladékból.
 
Amennyiben az Ön cégének tevékenysége során
- nagyobb mennyiségű textilhulladéka képződik
- szüksége van vágott vagy tépett szálakra, textilanyagokra
- illetve bérvágásra, tépésre
 
forduljon hozzánk bizalommal...