Lovaspálya adalékanyagok...

Ahogy külföldön már korábban úgy itthon is felmerült az igény a lovaspályák taposórétegének minőségi javításához használt textilanyagok után.

Erre a területre kínál tökéletes megoldást lovaspályaadalék anyagunk:

LOVASPÁLYÁJA MINŐSÉGE NEM MEGFELELŐ?
ESŐZÉS UTÁN SOKÁIG HASZNÁLHATATLAN?
SZÁRAZ IDŐBEN ÖN ÉS LOVA FULLADOZNAK A PORTÓL?

MEGOLDÁS A PROBLÉMÁIRA
A LOVASPÁLYÁK TAPOSÓRÉTEGÉNEK ADALÉKANYAGAI!

Felkutattuk  a legjobb tulajdonságokkal rendelkező anyagokat.
A 100%-ban szintetikus vágott nemszőtt textíliát és tépett szálat tartalmazó adalékanyag számos kedvező hatást eredményez a taposó réteg homokjába keverve. Egyik legjellemzőbb tulajdonsága, hogy szálszerkezetének köszönhetően nagy mennyiségű vizet képes megkötni. Ebből következik, hogy sok csapadék esetén nem képződnek pocsolyák, sárfoltok, és eső után szinte azonnal használható a pálya.

Száraz időben az elraktározott víz megakadályozza a porképződést, a talaj sokkal ritkábban igényel locsolást. Lecsökken a pálya karbantartására fordított idő, ősszel tovább, tavasszal hamarabb használhatják a lovasok. Továbbá a textil adalékanyag egységes, rugalmas talajt eredményez, és így nem alakulnak ki mély nyomvonalak, patanyomok. Ez a jól strukturált talajszerkezet eredményezi, hogy nem terhelődnek annyira kedvenceink izületei, szalagjai, csökkenthetjük a sérülések, balesetek veszélyét.

Visszajelzésekből tudjuk, hogy a rossz talajhasználatból eredő problémák esetén az adalékanyag bekeverése nagyon jó hatással bírt. Mivel kizárólag szintetikus textíliát használunk az anyag rendkívül tartós, nem rothad, nem keletkeznek bomlásából származó baktériumok, penészgombák melyek könnyen megfertőzhetnék lovainkat. Bedolgozása nagyon egyszerű, meglévő pálya talajának felújítása esetén és új pálya létesítésénél is. A fedeles lovarda talaja 1,5-2 kg-ot, míg a szabadtéri 2,5-3 kg-ot igényel négyzetméterenként az adalékanyagból, mely 150-220 kg-os bálákban kerül kiszerelésre.

 

Összegezve...
Mi szól a szintetikus adalékanyag használata mellett?

 • rugalmasabb, egységes, jól strukturált talajt eredményez
 • sok csapadék esetén magába szívja a nedvességet, ezáltal
  1. megakadályozza a pocsolyák kialakulását
 • szárazság esetén a raktározott nedvesség miatt ritkábban igényel
  1. locsolást
 • gátolja a porképződést - nagymértékben csökkenti a mély
  1. patanyomok, nyomvonalak kialakulását
 • csökken a pálya karbantartási igénye - a pálya tavasszal
  1. korábban, ősszel tovább lovagolható
 • használata mind meglévő, mind új pálya létesítésénél nagyon
  1. egyszerű.

   

  Ha lovaspályája minősége nem megfelelő,
  forduljon hozzánk bizalommal...